Malatya Şekerparesi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

17 Aralık 2018 Pazartesi

Malatya Şekerparesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






MALATYA ŞEKERPARESİ
Malzemeler:
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
2 çay bardağı irmik
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 şeker kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
ŞERBETİ
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Şekerpare nasıl yapılır?
Yumuşak yağ, pudra sekeri ve yumurtalar derin bir kapta çırpılır.
Diğer malzemeler ilave edilip ve yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verilir, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp sonra çatalla çizilir.
Önceden ısınmış! 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlının üzerine ilk sıcaklığı çıkmış şerbet dökülür.cahidesultan.net'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments