Sponsorlu Bağlantılar
MANDALİNA REÇELİ
1 kilo mandalina,
1 kilo şeker,
5-6 adet karanfil,
4-5 damla limon suyu.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar
Kahvaltı sofralarınızı renklendirmek istermisiniz? Cıvıl cıvıl rengiyle, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak bir reçel. Şimdi sizlere mis kokulu, çok lezzetli, yedikçe yediren hafif, en doğalından bir mandalina reçeli tarifi vereceğim.İlk defa denedim, beğendim öncelikle bu güzel mandalinalar için; @satsumania
sayfasına çok teşekkür ederim. Mis gibi, hoş kokulu, dalından koparılıp gelen, doğal, bal gibi mandalinalar hemde çekirdeksiz kesinlikle bu sayfadan gönül rahatlığıyla alabilirsiniz arkadaşlar. Reçel için; mandalinaların tatlı ve çekirdeksiz olması gerekiyor, reçeli daha güzel oluyor o zaman. Şimdi bu reçelin yapılışına geçelim;Mandalinalar soyulup dilimlenir. Dilimlenen mandalinaların beyaz kısımları yani damarları temizlenir. Mandalinaların üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilir. Ertesi gün kaynatılır, kaynamaya yakın içine karanfil atılır. Ocaktan indirmeye yakın içine 4-5 damla limon sıkılır. Reçel kıvamını alınca altı kapatılır. Soğuduktan sonra cam kavanozlara paylaştırılır. Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin. Afiyet olsun.Tarifi için 'na tesekkurler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments