Mandalina Soslu Pasta - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Aralık 2018 Pazartesi

Mandalina Soslu Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Mandalina Soslu Pasta
Malzemeler;
Dikdörtgen borcama göre
Pandispanya
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
1 su bardağı soğuk süt
Krema için;
1 lt süt
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti ( tek poşet)
Üzeri için;
2 su bardağı mandalina suyu +1 limon suyu
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı su içinde çözdürülmüş 2 çorba kaşığı mısır nişastası
Yapılışı;
Pandispanya için yumurta ve şekeri çırpın, sırayla su , yağ ,süt , vanilya, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.
Birkaç kez tezgaha vurdurup kekin hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. 170 derecede pişirin. Çok çabuk pişiyor …
Fırından çıkar çıkmaz 1 bardak soğuk sütle ıslatın. Bir yandan muhallebisini pişirin , ılınınca muhallebiye toz şantiyi ekleyip mikserle 5-10 dakika çırpın.
Ilınan kekin üzerine yayın… Mandalina suyunu nişasta ve şekerle pişirin. Kaynadıktan 2 dk sonra ocaktan alın.
Sıcakken akıcı kıvamda olan sos soğuyunca pelte kıvamını alıyor. O yüzden ılıkken muhallebinin üzerine düzgün biçimde yaydırın.
Servisten önce muhakkak 1 gece buzdolabında bekletin , daha kolay ve düzgün dilimlenecektir . Üzerini Fıstık krema veya hindistan cevizi ile süsleyin …www.bilenkadinlar.com


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments