Medovik Pasta - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Aralık 2018 Salı

Medovik Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





 MEDOVİK PASTA (marlenka) 🍰
Çok pratik, çok lezzetli üstelik çok gösterişli bir pasta yapmaya ne dersiniz😋 tarifin videolu anlatımı profilimdeki 🎥YouTube linkinde❤️İsteğe bağlı bal ve ceviz de ekleyebilirsiniz ben bu tarifte kullanmadım. Buyrun tarife geçelim✍🏻😚
Hamuru için:
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
5 su bardağına yakın un 
Kreması için:
3 çay bardağı süt
3 poşet pasta kreması
Islatmak için:
1 çay bardağından az süt
Hazırlanışı:
Hamuru için malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 6 veya 8 parçaya bölünüp her biri pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Tabak boyutunda kesilip her biri 190 derece fırında 8-10 dk üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Siz diğer hamuru açıp hazırlayana kadar fırına koyduğunuz pişecektir. Servis tabağına ilk pişen bisküvi alınır üzeri hafifçe süt ile ıslatılır. Süt ile çırpılarak hazırlanan pasta kremasından üzerine sürülür. Diğer pişmiş yuvarlak hamur üzerine koyulur. Tekrar süt ile ıslatılıp krema sürülür. Bu şekilde 5-6 kat hazırlanır. Artan hamurları pişirdikten sonra streçe sarıp buzluğa koyabilirsiniz. Kenarlarda kalan kırıntılar rondoda çekilip ufalanır. Pastanın en üst kısmı ve kenarlarıda krema ile kaplandıktan sonra rondoda çekilen kırıntılar pastanın her yerine serpilir. 1 gece veya 5-6 saat dolapta dinlendirilen pasta dilimlenip servis edilir. Üzerine isteğe bağlı bal gezdirerek de servis edebilirsiniz, şimdiden ellerinize sağlık. Afiyet olsunesinleharikalezzetler' tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments