Sponsorlu Bağlantılar
MUZLU RULO PASTA
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1,5 su bardağı un,
1 yemek kaşığı ılık su,
1 çimdik tuz,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.
Kreması icin;
2 su bardağı süt,
2,5 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
4 yemek kaşığı şeker,
1 paket vanilya.
Arası için;
2 adet muz.
Üzeri için;
Antep fıstığı,
Nar.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar
Şimdi sizlere yumuşacık tadına doyum olmayan, nefis dokusu olan rulo pasta tarifi vereceğim. Muz severler için ideal, hafif, lezzetli bi o kadar da pratik olan bu pastanın yapılışına geçelim.
Öncelikle orta boy bir tencereye, muhallebisini yapmak için gereken malzemeleri alalım ve kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Muhallebimiz soğusun biz kekini yapalım oda ısısındaki yumurtalarımızı iki ayrı kap alarak birine beyazlarını diğerine ise sarılarını ayıralım. Beyazını ayırdığımız yumurtamızı bir fiske tuz ile mikserin yüksek devrinde 5 dk kadar çırpalım. Sarısını ise; şeker ile 5 dk kadar daha mikserle çırpıp ılık suyumuzu ekleyip ikisini birbirine tahta kaşıkla karıştıralım ve diğer malzemelerini ekleyip hazır hale getirelim ve yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine boşaltalım her yeri eşit olsun 180 derecelik fırında 10 dk kadar pişirelim. Fırından hemen çıkardıktan sonra yağlı kağıt ile birlikte keki rulo yapıp saralım üzerine 1 bez örtüp o şekilde dinlendirelim. Soğuduktan sonra ; yağlı kağıttan kendisi çıkar zaten soğuyan muhallebimizi ise kekin her yerine sürelim iki tane tam muzu koyup saralım üzerini ise dileğimize göre süsleyelim. Afiyet olsun. Sevgilerr Tarifi için 'na tesekkurler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments