Pastane Usulü Dereotlu Poğaça - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Aralık 2018 Cuma

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar





PASTANE USULÜ DEREOTLU POAÇA
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
2 yumurta(sarılarını üzeri için ayır)
1 küçük paket kuru maya
1 paket kabartma tozu
125 gr tereyağ
1 çay bardagı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1demet dereotu
Un
Yoğurma kabına kuru maya,şeker ve ılık sütü alıp karıştırıyoruz.un hariç diğer malzemeleri ekleyip unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz.ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz.hamurun üzerini kapatıp 20 dk mayalanmaya bırakıyoruz.mayalanan hamurdan mandalin büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle biraz açıp içine peynir yada zeytin olabilir harcını koyup kapatıyoruz.yağlı tepsiye dizip üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp.önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Yapacaklara kolay gelsin canlar afiyetlemerallin_mutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments