Sponsorlu Bağlantılar
Şeker Pare (Pastane Usulu)
Malzemeler👇🏼
👉🏻1 Yumurta
👉🏻1 Margarin (yumuşak)
👉🏻1 Su bardağı pudra şekeri
👉🏻1 Vanilya
👉🏻1 Kabartma tozu
👉🏻 4 Su bardağı un
👉🏻 Yarım su bardağı irmik
serbeti İçin
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limonsuyu
Üzeri için
1 Yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
YAPILIŞI
Öncelikle şerbet pişecek. 👉🏽su ve şekeri bir tencereye koyup kaynamaya bırakın.
kaynamaya başlayınca 10 dk süre tutun altını kapatmadan limonunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerinden, yumurta ve pudra şekerini çatalla çırpın sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
👉🏽fırın tepsisini yağlayın ve hamurlara şekil verip tepsiye dizin.
👉🏽Yumurta sarısına bir çay kaşığı pekmez karıştırıp hamurların üzerine sürün ve ardından çatalla boyunca çizin.
👉🏻Önceden ısıtılmış 160c fırında 25dk pişirin.
❗️Fırınlar pişirmede değişiklik göstere biliyor. Siz pişmesini kontrol edin.
👉🏻pişen tatlıların üzerine soğuk şerbeti kepçe ile döküp heryerine bulayın.
👉🏽üzerini başka bir tepsi ile örtüp soğumaya bırakın. Afiyet olsun 'ye tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments