Azerbaycan Ketesi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Ocak 2019 Salı

Azerbaycan Ketesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Azerbaycan ketesi 
4,5 su bardağı un 
1 su bardağı yoğurt 
250 gr tereyağı 
2 adet yumurta 
Yarım çay kaşığı kabartma tozu 
Yarım çay kaşığı karbonat 
1 paket vanilya 
İç malzeme 
1,5 su bardağı un 
1 su bardağı toz şeker 
150 gr tereyağı 
1 paket vanilya 
İlk olarak bir kaba unumuzu alalım tereyağı ile birlikte ovalım kum tanesi şekline gelene kadar daha sonra kabartma tozu karbonat ekleyip karıştıralım başka bir kasede yoğurt yumurta ve sirkemizi güzelce karıştıralım ve unumuza ilave edelim hamurumuzu yoğuralım hazır hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirelim 
Bu arada iç malzemesini hazırlayalım tereyağı 1 su bardağı bardağı toz şeker vanilya 1 ,5su bardağı un ilave edip güzelce ovalım iç malzeme hazır 
dinlenen hamuru 3 eşit bezelere ayırıp bezeleri hazır yufka büyüklüğünde açalım hazırladığımız iç harçtan yufkanın her yerine gelicek şekilde yayın yufkaları rulo haline getirelim üzerine yumurta sarısı sürüp daha sonra çatalla çizikler atıp baklava dilimi gibi dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim .sevdeyemek'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments