Sponsorlu Bağlantılar
Balparmak Tatlısı
Malzemeler
125 gr tereyağ( oda sıcaklığında
1/2 çay bardağıı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yk irmik
2 tane yumurta
2,5 sb un
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Bulamak için
1/2 çb irmik
Şerbeti için
2,5 sb şeker
3 sb su
1 yk limon suyu
Yapılışı
Yağ ve şekeri karıştırıp krema haline getirip yumurtayı, sıvı yağ, 1 yemek kaşığı irmiği, ilave edip karıştırın. Sonrasında unu,vanilyalı, kabartma tozunu ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamuru yoğurunuz.Mandalin büyüklüğünde yuvarladığınız hamuru tezgaha koyup elinizin içi ile çok inceltmeyecek şekilde en az 1 parmak kalında bastırınız. Sonrasında belirli büyüklüklerde kesin. Kestiğiniz parçaları irmiğe bulayıp tepsiye dizip 180 derece ısıtılmış fırında kızartınız. Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş şerbeti dökünüz.AfiyetleTarifi için 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments