Bayatlamayan Poğaça - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Ocak 2019 Pazar

Bayatlamayan Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





BAYATLAMAYAN SODALI POĞAÇA
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu(200ml)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(artırabilrsnz)
1 paket yaş maya
5-6su bardağı un
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
haşhaş,susam,çörek otu
yapılışı:Yoğurma kabına maya ve ılık sütü alıp karıştırın.Üzerine toz şekeri ekleyip 5 dakika köpürene dek bekletin.Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Ilık ortamda 1 saat bekletin.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Poğaçaları fırın tepsisinde 20-30dk dakika bekletin.Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirinKek Dünyası'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments