Sponsorlu Bağlantılar
MEYVE AŞURESİ
Malzemeler
1 çorba kasesi çekirdeksiz taze üzüm
1 adet elma
6 adet kayısı
6 adet çilek
1,5 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı pirinç
6-7 adet karanfil
7-8 su bardağı su
Sosu İçin;
2 adet yumuşak şeftali
2 yemek kaşığı buğday nişastası (silme)
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Merhabalar, daha önce kuru meyveler ve portakalla yapmıştım bugün de yaz meyveleriyle yaptım muhteşem oldu.
Meyveleri yıkayıp küp küp doğuruyoruz. Yıkadığımız pirinci, şekeri, karanfili ve suyunu da ilave edip ocağa alıyoruz.Kaynamaya başlayan aşureyi 30 dakika kadar pişiriyoruz. Sosu içinde şeftalilerin kabuklarını soyup elimizle eziyoruz.Pürüzsüz olması için süzgeçten geçiriyoruz. Nişastayı ve bir bardak suyu da katıp iyice karıştırıyoruz.Hazırladığımız sosu kaynamakta olan aşurenin içine döküp hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. 5 dakika kadar daha pişiriyoruz.Kaselere ve kuplara eşit paylaştırıyoruz. Üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkla süzülüyoruz. Ilındıktan sonra dolaba koyup soğutarak servis ediyoruz.'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments