HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Ocak 2019 Pazar

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK
1 su bardağı süt (ılık olacak)
1su bardağı ılık su
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
1 pkt yaş maya
İç malzeme:
1su bardağından sıvıyağ
1 su bardağı  haşhaş
Yarım su bardağı ceviz
yapılışı:ılık  süt içinde şeker ve mayayı eritin diğer malzemeleri ekleyip azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde edin hamuru 1 saat mayalandırın hamuru dikdörtgen şeklinde merdaneyle açıp sıvıyağını heryerine sürün haşhaşı da sürüp ceviz serpin ve resimdeki gibi karşılıklı katlayın ve bıçakla kesin kestiğiniz parçaları ters cevirin ve yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirinKek Dünyası'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments