Sponsorlu Bağlantılar
Kalburabasti
125 gr oda ısısında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1.5 çay kaşığı karbonat
3.5 su bardağı un
Şerbeti icin;
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
İçi icin dovulmus ceviz
Öncelikle şerbetini 15 dk kaynatıp yarım limonu sıkıyoruz 5 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Daha sonra hamur malzemelerini güzelce yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koparıp kalbura bastırıp avuç içi kadar açıp içine dovulmus cevizi koyup kapatıyorum tepsiye dizelim 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim piştikten sonra sıcak tatlıya soguk şerbeti dökelim 2 saat dinlendirelim 'na tesekkurler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments