Kandil Simidi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Ocak 2019 Salı

Kandil Simidi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





KANDİL SİMİDİ 
Malzemeler
250 gram yumuşak tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
3 yemek kaşığı şeker
1 tane yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep( sevmiyorsanız şart değil)
4 buçuk su bardağı un kontrollü olarak ekleyin
1 kase susam
Hamur için olan malzemelerle ( yumurta beyazı ve susam hariç onları üzeri için kullanacağız) çok sert olmayan ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup simit şekli veriyoruz ⚡️yumurta beyazı ve susama batırıp yağlanmamış tepsiye diziyoruz ⚡️önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz simitlerimiz servise hazır 😋afiyet olsun:)İsterseniz birazına yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ben birazını öyle yaptım.Not: Kesinlikle sirke kokmuyor gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.)nerminmutfakta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments