Dolgulu Islak Kurabiye - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Ocak 2019 Salı

Dolgulu Islak Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





DOLGULU ISLAK KURABİYE (Havuçlu elmalı)
Malzemeler:
250 gram yumuşak margarin veya tereyağı 
3 dolu yemek kaşığı pudra şekeri 
1 tane yumurta 
1 ajda bardağı sıvıyağ 
1 su bardağı nişasta 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
4 su bardağı un 
İçi için:
2 tane havuç 
2 tane elma 
1 çay bardağı tozşeker 
1 çay kaşığı tarçın 
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz 
Islatmak için:
1 buçuk su bardağı şeker 
2 buçuk su bardağı su 
Hazırlanışı:
Öncelikle iç harcını hazırlayın soğusun elma ve havucu soyup rendeleyin şeker ilavesiyle suyunu çekene kadar pişirin tarçın ve cevizi ilave edip altını kapatın🥕şerbet için şeker ve suyu şeker eriyene kadar ara ara karııştırın bir taşım kaynatıp altını kapatın🥕
Hamur için olan malzemelerle aldığı kadar unla ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun ( ben dört bardak kullandım sizde kontrollü olarak ekleyin unun kalitesi yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir) Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın 🥕içli köfte yapar gibi parmağınızla oyun havuçlu karışımdan içine koyup kapatın tekrar yuvarlayın🥕yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmamış tepsiye dizin önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok kızartmadan hafif pembeleşene kadar pişirin 🍏fırından çıkarıp hazırladığımız soğumuş olan şerbete kısa süreli batırıp çıkararak Hindistan cevizine bulayıp soğuyunca servis yapabilirsiniz 😋şiddetle tavsiye ediyorum harika bir lezzet afiyet olsun:))
Not: Kurabiyeleri şerbette bekletmeyin kısa süreli batırıp çıkarın!)nerminmutfakta'ya tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments