Sponsorlu Bağlantılar
DOLGULU ISLAK KURABİYE (Havuçlu elmalı)
Malzemeler:
250 gram yumuşak margarin veya tereyağı
3 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 ajda bardağı sıvıyağ
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
İçi için:
2 tane havuç
2 tane elma
1 çay bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Islatmak için:
1 buçuk su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
Hazırlanışı:
Öncelikle iç harcını hazırlayın soğusun elma ve havucu soyup rendeleyin şeker ilavesiyle suyunu çekene kadar pişirin tarçın ve cevizi ilave edip altını kapatın🥕şerbet için şeker ve suyu şeker eriyene kadar ara ara karııştırın bir taşım kaynatıp altını kapatın🥕
Hamur için olan malzemelerle aldığı kadar unla ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun ( ben dört bardak kullandım sizde kontrollü olarak ekleyin unun kalitesi yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir) Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın 🥕içli köfte yapar gibi parmağınızla oyun havuçlu karışımdan içine koyup kapatın tekrar yuvarlayın🥕yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmamış tepsiye dizin önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok kızartmadan hafif pembeleşene kadar pişirin 🍏fırından çıkarıp hazırladığımız soğumuş olan şerbete kısa süreli batırıp çıkararak Hindistan cevizine bulayıp soğuyunca servis yapabilirsiniz 😋şiddetle tavsiye ediyorum harika bir lezzet afiyet olsun:))
Not: Kurabiyeleri şerbette bekletmeyin kısa süreli batırıp çıkarın!)'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments