Kozalak Mantısı
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeleri3 yufka
Kızartmak için sıvı yağ
250 - 300 gram kıyma
2 soğan
2 domates
1 kaşık salça
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber
3 yk Sıvı yağ
Üstü için :Yoğurt ve sarımsak( Bir kase sarımsaklı yoğurt)
Yapılışı
Yufkaların her biri önce dörde bölünür. Daha sonra her bir parça dörde bölünerek bir yufkadan 16 üçgen elde edilir. Yufkalar bir pipet yardımıyla içi boş olarak sigara böreği gibi sarılır ve kızartılır. Tavaya 3 yk sıvı yağ ve kıymayı koyup kavurulalım. Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğradığımız soğanı ilave ederek pişirilelim.Bir kaşık salça ve iki domates rendesin konup pişirilir. Tuz ve baharatlarında eklenip pişen kıymalı sos ocaktan alınır.Ayrı bir yerde sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Servis kabına kızarmış yufkalar dizilir. üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üste kıymalı sos dökülür. Afiyet olsun. .'a tesekkurler.
.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments