Lokmalık Şerbetli Tatlı
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler125 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta
4 su bardağı un
Üzeri İçin;
1 çay bardağı irmik
Şerbeti İçin;
3. 5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Öncelikle şerbeti kaynatalım. İndireceğimize yakın limon suyunu sıkalım. Benim şerbetim 20 dakika da hazır oldu. Şerbeti soğumaya bırakalım. Hamur malzemeleri oda ısısında olursa daha iyi olur. Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp elimizle iyice karıştıralım. Unu ve kabartma tozunuda ilave edip yoğuralım. Unun ölçüsü farklılık gösterebilir dikkatli dökelim. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp rulo şeklinde yuvarlayalım. İki parmak kalınlığında kesip irmiğe bulayalım. Tepsiye dizip önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. AFİYETLER OLSUN.'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments