NARLI AYVA TATLISI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

16 Ocak 2019 Çarşamba

NARLI AYVA TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





NARLI AYVA TATLISI 
4-5 adet ayva 
16 yemek kaşığı şeker (yani her yarım ayvaya iki yemek kaşığı şeker olacak)
1 su bardağı su 
Yarım su bardağı nar suyu (1 adet nar)
5-6 adet karanfil 
1 adet çubuk tarçın 
Üzeri İçin 
Krem şanti veya kaymak
Fındık,fıstık
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye böldükten sonra çekirdekleri çıkarılır.Tencerenin altına soyduğumuz kabukları ve çekirdeklerini koyup ayvaları yerleştiririz.
Üzerine şeker ,su,nar suyu çubuk tarçın atılır kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirilir.
Diğer tarafta kremşanti veya kaymak hazırlanır .
Pişen ve soğuyan ayva tatlısının üzerine konur üzerine fıstık veya fındık arzuya göre dökülerek servis edilir.
Ayva tatlımız hazır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun suzaninmutfakdunyasi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments