Sponsorlu Bağlantılar
PADİŞAH YASTIĞI
Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 1 buçuk su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 3 damla limon suyu
Kreması için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket toz krem şanti
200 gram labne peyniri
Hazırlanışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayalımki soğusun bir tencereye su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz kaynamaya başladıktan sonra beş dakika kaynatıp limon suyunu ilave ederek bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz 🌱kreması için kremşanti ve sütü kıvam alana kadar çırpıyoruz labne peynirini ilave edip hepsi bütünleşene kadar tekrar çırparak buzdolabında dinlenmeye kaldırıyoruz 🌱karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alıp krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz 🌱ardından yarım çay bardağı sıcak suyu çırpmaya devam ederek ilave ediyoruz 🌱daha sonra un,kabartma tozu ve vanilyayı bir elek yardımıyla eleyerek karışıma ekleyip mikserin ayarını düşürerek karıştırıyoruz 🌱tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba hamurumuzu döküp önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında 35 40 dakika kadar pişiriyoruz ilk yarım saat fırının kapağını açmıyoruz kürdan kontrolü yaparak piştiğini anlayabilirsiniz 🌱soğuyan keki ortadan ikiye kesip bir parçasını servis tabağına alıyoruz kelepçeli kalıbın çemberini keke geçiriyoruz 🌱soğuyan şerbetin yarısıyla kekin alt tabanının her yerini ıslatıp üzerine kremamızı yayıyoruz 🌱diğer kekide bir tabağın üzerine alıp şerbetin kalan yarısıyla bu kekimizide ıslatıp tabak yardımıyla diğer kekin üzerine kapatıyoruz 🌱üzerine streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında dinlenmeye kaldırıyoruz 🌱mutlaka bir gece dinlenmesi gerekiyor yoksa kezzeti tam oturmuyor bu çok önemli eğer yaptığınız gün tüketirseniz şerbetini çok yoğun hissediyorsunuz ertesi gün çok hafif ve lezzetli bir tatlı oluyor 👌🏻üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek servis yapıyoruz.)'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments