Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
1 buçuk paket kakaolu petibör bisküvi
1 su bardağı su
1 paket ikisi bir arada nescafe
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
200 gram labne peyniri
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şantiyi çırpmak için)
Ganaj için:
200 ml sıvı krema
2 paket çikolata ben sütlü kullandım 80 gramlık 2 paket
Hazırlanışı
Öncelikle muhallebi için labne peyniri hariç bütün malzemeleri kaynayıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Vanilyayı ilave edip altını kapatıyoruz ,labne peynirini muhallebiye ekleyip mikserle çırpıyoruz.
Bisküvileri soğuk kahveli suya kısa süreli batırıp borcama bir sıra diziyoruz.
Bisküvilerin üzerine biraz muhallebi sonra tekrar bisküvi muhallebi olarak dizip muhallebide bitiriyoruz.
Krem şantiyi çırpıp muhallebinin üzerine düzgünce yayıyoruz.
Ganaj için kremayı küçük bir tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz . Kaynatmıyoruz.
İçine çikolatayı koyup altını kapatıyoruz .
Çikolata eriyene kadar karıştırıp iyice soğuduktan sonra pastanın üzerine döküyoruz.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek bir kaç saat buzdolabında dinlendiriyoruz )'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments