Pudingli Elmalı Pasta - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

16 Ocak 2019 Çarşamba

Pudingli Elmalı Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Pudingli Elmalı Pasta 
Malzemeleri
Hamur İçin:
150 gr tereyağı (oda sıcaklığına olmalı)
2 su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşağı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşık fındık
Elmalı Harç için;
6-8 elma (Elmaların iri veya ufak oluşuna göre sayı değişiyor. )
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebi
2 paket vanilyalı puding
3,5 su bardağı süt
Yuvarlak borcam ve pişrme kağıdı
Yapılışı
Elmaları yıkayıp soyun. İçlerini çıkarıp küp küp doğrayın. Şeker ile 10 dakika pişirin.Suyu çekene kadar, piştikten sonra tarçını ilave edip karıştırıp,soğumaya bırakın.
Bu arada verilen malzeme ile pudingi karıştırarak pişirin.
Hamur için verilen malzemeler; tereyağ, un, şeker, yumurta ve kabartma tozu ile hamuru yoğurun. Yoğrulan hamurun 1/3 ‘ ini ayırıp buzluğa koyun. 2/3’ sini pişirme kağıdı serdiğiniz yuvarlak borcam tepsiye kenarlarını iyicene taşırarak yayın. Kenarlarını iyicene taşırın ki malzemeler boşta kalmasın. Hamuru güzelcene düzeltikten sonra 1 yemek kaşığı irmiği hamurun üzerine serpin. 
Pişirdiğimiz malzemeleri artık sıra ile hamurla buluşturmaya geldi. Hamur üzerine pişen elmalar, üzerine de pişirdiğimiz pudingi yayalım. En son buzlukta ki hamuru rendeleyip, fındığı serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsunyldizkoc'a tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments