Saray Helvası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Ocak 2019 Çarşamba

Saray Helvası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






Saray Helvası
Malzemeler
2,5 sb un
1 sb pudra şekeri
125 gr tereyağ ( margarin)
Yapılışı
Unu teflon tava içerisine alıp sürekli karıştırarak un kokusu çıkana kadar en az 15 dakika unun pembeleşmesine(Çok rengini değiştirmeden) izin vermeden, kavurun.(yağsız kavuruyoruz)Daha sonra ocaktan alıp içine erittiğimiz margarini yada tereyağını hangisini tercih ediyorsanız ekliyoruz.
Ardından pudra şekerini de ekleyip tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Ben silikon kalıplara iyice bastırarak resimde görüldüğü gibi şekil verdim.Siz kare Borcama döküp daha sonrasında bu karışımı bir demir kaşık yardımıyla bastıra bastıra borcama yayın.Karışım iyice sıkıştığı zaman bıçak yardımıyla baklava dilimi olacak şekilde yada nasıl kesmek istiyorsak o şekilde kesiyoruz.
Oda sıcaklığına geldiğinde en az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun. ~yldizkoc'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments