Sponsorlu Bağlantılar
Saray Sarması (Büyük fırın tepsi)
Muhallebisi için
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 sb Hindistan cevizi
Ara kreması İçin
1 su bardağı soğuk süt
2 tekli paket kremşanti
Yapılışı
✅İlk olarak derin bir tencereye, Un, kakao, şeker koyulur. Üzerinedir süt eklenerek iyice karıştırılır.
Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli.
✅Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.
✅İçerisine tereyağ ve vanilyaeklenir.
✅Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 3 dakika mikser ile çırpılır.
✅Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır.
✅Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir.
✅Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 gece kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır)Muhallebi dışarda biraz soğuduktan sonra tepsinin üzerini süreçle kapatıp dolaba kaldırdım.
✅ Ertesi gün 1 su bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır.
✅Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir.
✅yice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2’ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır.
✅Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır.
✅Hem şekliyle hem lezzetiyle etkileyici bir tatlı olan saray sarması çok hafif bir lezzettir.Afiyet olsun 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments