Sponsorlu Bağlantılar
4 KATLI BASİT YAS PASTAM
4 yumurta ( oda ısısında )
1 su bardağı şeker
1 küçük Türk Kahvesi fincanı sıcak su
1 küçük Türk Kahvesi fincanı sıvıyağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
1. 5 su bardağı un
sürmek için :
1 su bardağı soğuk süt
1 paket kakaolu pasta Kreması
Hazırlanışı
Yumurtalarla şekeri iyice çırpalım. Mikser yoktu el çırpıcısıyla iyice çırptım. 😊sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Yağı ve vanilyayı ekleyip aynen çırpalım. En son unun üstüne kab.tozunu ekleyip son kez çırpalım ve kek harcımız hazır 😉 büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serip üstüne kek harcını boşaltalım.
Öncedenısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk kadar çok kurutmadan pişirelim. ..pişen keki alıp kenara soğumaya bırakalım. Çok az ılık olabilir 😉..soğuk sütle pasta kremasını koyulaşana kadar çırpalım. Krema da hazır 😉 şimdi keki kağıttan sıyırıp tam ortadan keselim 😊 (Metreyle mi olcersiniz artık naparsiniz 😁) 😉. .kestiğimiz kekin birine biraz kremadan sürelim. Diğer yarısını üstüne kapatalım. Buraya tekrar kremadan sürelim. 👉benim kekim ince olduğundan, tekrar bunu da ortadan ikiye kestim 😉 alttaki kremasiz tarafı kremalinin üzerine getirdim 4 kat oldu. .resimleri kaydirarak bakabilirsiniz 👉. .
Yanları da kalan kremayla kaplayip dilimledim. Susledim 😄 sonra da o dilimleri de çapraz kesip baklava dilimi gibi yaptım veya istediğiniz gibi yapın. .alın size miss gibi pasta 👍👌
👉pasta Kreması yerine el yapımı krema, şanti vs..kullanabilirsiniz.
Rulo şeklinde yapabilirsiniz.
Aralarına meyve falan koyabilirsiniz. Benim elimde bunlar vardı bunları yaptım. Afiyetler olsun 😊 👌'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments