Bal Parmak Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Şubat 2019 Çarşamba

Bal Parmak Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





BAL PARMAK TATLISI
2 Adet yumurta
4 yemek kaşığı tereyagi
4 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı Un(fazla yada daha az da olabilir kontrollü koyalim)
Üzerini bulamak için
1 su bardağı irmik
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
3-4 damla limon 
Ilk önce serbetimizi koyup kaynatıyoruz.kaynayinca 3 4 damla limon ilave edip 10 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz çok soğuk olmayacak ılık olacak serbet.
Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz ve un ilave edip yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp daha sanra silindir şeklini verip iki ucunu birleştiriyoruz ve irmige batirip tepsiye diziyoruz.butun hamuru aynı şekilde yapıyoruz.onceden isittigimiz 180 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz ve bir kaç saat çektikten sonra servis edebilirsiniz.
✔bu ölçülerle bir buçuk tepsi cikiyo yarim ölçüde yapılabilir.mutfaginuru'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments