Bayatlamayan Lezzet Bombası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Şubat 2019 Çarşamba

Bayatlamayan Lezzet Bombası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Bayatlamayan Lezzet Bombası
4 tane ılık yumurta
1,5 su bardağı şeker (210 ml bardakla)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık yoğurt
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
2,5 — 3 su bardağı un ...........SOSU İÇİN..........
3 su bardağı süt (210 ml bardakla)
1 paket dr.ötker çikolata sosu
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
Şeker ve yumurtayı 4-5 dk mikserle en yüksek devirde iyice köpük gibi çırpalım. Sıvıyağ ekleyelim azdaha çırpmaya devam edelim. Yoğurdu limon suyunu ve kabuk rendesini vanilyayıda ekleyip düşük ayarda tekrar çırpalım. 1 bardak unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Düşük ayarda Biraz çırpalım kalan unuda eleyerek ekleyip az daha çırpalım ( akışkan cıvık kıvamda olmucak... katı kıvamdada olmucak) Dikdörtgen büyük borcamı margarinle biraz yağlayıp fırın kağıdı serelim. Üzerine kek hamurunu döküp eşitçe yayalım. Önceden ısınmış 175° alt üst ayarda fırının alttan ikinci rafında 30-35 dk gibi üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Kekimizi kağıdıyla beraber tezgaha alıp soğumaya bırakalım. Bizde sosu için; Tencereye süt ve çikolata sosunu koyup pişirelim 3 dk kaynatıp soğumaya alalım. Sos ve ve kek iyice soğuduğunda; kekin kenarlarını ince şekilde kesip çıkaralım ve bütün olan keki kare küpler halinde eşitçe dilimleyelim. 2 kenarı sossuz olacak şekilde diğer kısımları sosa biraz biraz batıra batıra çevirip hindistan cevizine batıralım. Ağzı kapalı kapta saklayabilirsiniz. İster buzdolabında ister mutfak ortamında kalabilir. (BEN YARISINI BUZDOLABINDA MUHAFAZA ETTİM,YARISINIDA TEZGAH ÜZERİNDE,, Afiyet olsun.tugba_gamzeli_melek'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments