Sponsorlu Bağlantılar
BUZLUK BÖREĞİ
10 adet günlük yufka(2 kilo)
SOSU İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇ HARCI İÇİN:
2 kilo haşlanmış patates
2 büyük boy soğan
1 çay bardağından
1 parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber,pulbiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle iç harcını hazırlayın.Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağ ekleyip pembeleşene kadar kavurun.Haşladığınız, ezip veya rendeleyip püre hâline getirdiğiniz patatesleri ilâve edip kavurmaya devam edin.Tuzunu baharatlarını ilâve edip güzelce kavurduktan sonra ılımasını bekleyin. Bu arada sosu hazırlayın.Tüm malzemeleri bir kase içine koyup iyice çırpın.Yufkaları üçgen parçalara ayırın.Ben her bir yufkayı 4’e böldüm ve 40 âdet börek elde ettim.Eğer yufkalarınız büyükse bir yufkayı 6’yada bölebilirsiniz.Bir âdet üçgen yufkayı tezgahın üzerine alın.Her yerine gelecek şekilde sos sürün.Geniş kısmına iç harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın.Gül şekli verdikten sonra bir tepsiye yerleştirin.Tüm yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.Birbirine değmeyecek şekilde tepsiye yerleştirip derin dondurucuya kaldırın.Donan börekleri çıkarıp buzdolabı poşetine yerleştirin ve tekrar derin dondurucuya kaldırın. Dilediğiniz zaman pişirip kullanın.Börekleri istediğiniz iç harcıyla ve istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.Dondurucudan çıkardığınızda çözünmesini beklemeden üzerine yumurta sarısı veya sıvı yağ, yoğurt karışımı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊'na tesekkurler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments