Çatal Kurabiye - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Şubat 2019 Pazartesi

Çatal Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Çatal Kurabiye
125 gr.yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
Yarım paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörekotu
Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler bir kap içerisinde karıştırılır.Daha sonra kabartma tozu ve un azar azar dökülerek yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınarak uçlarına doğru ince olacak şekilde ince uzun çubuklar yapılır.İki çubuk uçlarından birleştirilerek kıvrılır çatal kurabiye şekli verilir.Üzerine yaklaşık beş dakika arayla iki kere yumurta sarı sürülerek çatalla üstü çizilerek şekil verilir.Çörek otu serpilerek 180°de fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.bitter.cikolataam'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments