Sponsorlu Bağlantılar
ÇİKOLATALI PASTA
Malzemeler
8 yumurta (orta boy)
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıcak su
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Yumurta aklarını bir Fiske tuz ile beraber çırpmaya başlayın. bir bardak şekeri yavaş yavaş ilave ederek kar haline gelene kadar çırpın diğer tarafta yumurta sarısı kalan 1 bardak şeker portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı çırpın kakaoyu sıcak su ile karıştırıp ilave edin.
Bu karışıma, biraz kabartma tozu ile beraber elenmiş undan, biraz çırpılmış yumurta akından ekleyerek karıştırın bu şekilde devam ederek malzemeleri bitirin.
Dibini pişirme kağıdı serilmiş büyük boy fırın tepsisine hamurun tamamını dökün yayın önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin kürdan testi yapıp fırından çıkarın.
Pandispanyanın kenar kısımlarını düzeltip ortadan ikiye bölün her iki parçayı ortadan bölerek toplam 4 parça elde edin bu şekilde üst üste koyarak 4 katlı bir pasta elde ediyorsunuz.
Pandispanya ıslatmak için bir büyük su bardağı ılık suya 1 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı şeker koyup karıştırdım.
Krema tarifi olarak cahidesultan.net adresindeki pastacı kremasını kullandım. Krema piştikten sonra 80 gramlık bitter çikolatayı ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırdım. Soğuduktan sonra içine bir paket krem şanti ekleyip çırptım.
.
❤️ Bu pasta en az 20 kişilik oluyor. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments