Elde açma Arnavut böregi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Şubat 2019 Pazartesi

Elde açma Arnavut böregi

Sponsorlu Bağlantılar
Elde açma Arnavut böregi 
Mazemeler;
-5 su bardağı un -250 gr tereyaği -Bir yemek kaşığı tuz
-Aldığı kadar su
-İki demet pazı
-Bir baş sogan
Sponsorlu Bağlantılar
Kıyma soğanı kavurmak için 
yarım çay bardağı sıvı yağ 
Yapılışı;
İlk önce unumuzu derin bir kaba alalım. 
Ortasını havuz şeklinde acalım.
Suyumuzu tuzumuzu ilave edelim.
Yumuşacık bir hamur elde edelim.
Çok iyi yoğuralım.






Hamur Yarım saat dinlensin
Hamuru 22 bezeye ayırın 11 tanesi altı 
İçin, 11 tanesi üzeri için olcak.
Tereyağimızı eritelim mandalina büyüklüğünde
bezeler yapalım. Merdaneyle bir tabak büyüklüğünde açın. Her açtığımız yufka nin arasına tereyaği sürelim ve üst üste koyalım
11 bezeyi açıp üst üste koyalım elimizde tepsi büyüklüğünde büyütelim. Korkmayın hamur yağlı olduğu için hemen açılıyor , büyüyor.
Kıymayı bir baş soğanla soteliyoruz.
Boregimizin ortasına seriyoruz 
Diğer 11 bezeyide aynı şekilde merdaneyle 
acıp yağlayıp üst üste koyuyoruz .
Onuda elimizle büyütüyor pazı lı harcın üzerine seriyoruz böreği kenarlardan altını üzerine alarak çevirerek bürüyoruz son olarak kesip
Üzerine tereyaği sürüyoruz 180 dc fırında 45 dk pişiriyoruz afiyet olsun efendim 😉benim_mutfagimm'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments