Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un (Kek kıvamında olacak)
Şurup için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pekmez
Çeyrek limon
Üçte bir çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Önce şerbeti hazırlayın. 1 su bardağı şekeri hafif karamelize edip kalan şekeri, pekmezi ve suyu ekleyin. Limonu da ekleyip orta kıvamlı bir şerbet hazırlayın. Soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
Yağ, süt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırın.
Un vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökün.
Arzuya göre üzerine kremşanti sürün.
2 saat sonra servis yapabilirsiniz.'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments