Haşhaşlı Tatlı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

20 Şubat 2019 Çarşamba

Haşhaşlı Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





HAŞHAŞLI TATLI
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kurabiyeleri ıslatmak için:
1 çay bardağı süt
Üzeri için:
Sarı haşhaş
Badem ve erimiş çikolata
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Hamur malzemeleri ile unu azar azar katarak hamur yoğuralım.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.Önce süte batıralım sonra haşhaşa bulayalım.Ortasına parmağımızla hafif bastırarak çukur oluşturalım.Tepsiye dizip 180°lik fırında pişirelim.Pişen tatlıların ilk sıcağı geçince şerbetide ılık olacak şerbetini dökelim.Şerbetini çeken tatlıların ortasındaki boşluğa eritilmiş çikolata ve badem koyup servis yapalım.bitter.cikolataam'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments