HAŞHAŞLI ÇÖREK - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Şubat 2019 Salı

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





HAŞHAŞLI ÇÖREK
Nasıl şekil verdiğimi de videoda gösterdim, dilerseniz şeritler halinde dilerseniz benim yaptığım gibi dolayarak şekil verebilirsiniz. Nefis oluyor, muhakkak deneyin👌🏻
Malzemeler
🌿 2 yemek kaşığı şeker
🌿 1 su bardağı sıcağa yakın ılık su
🌿 1 su bardağı sıcağa yakın ılık süt 🌿 1 paket instant maya
🌿 Yarım su bardağı sıvı yağ
🌿 1 silme yemek kaşığı tuz
🌿 Aldığı kadar un
🌿 Arasına sürmek için 3 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi + yarım çay bardağı kadar yağ ile seyreltilecek
🌿 Üzerine 1 yumurtanın sarısı + 2 çay kaşığı pekmez 
Hazırlanışı
🌿 Şeker, su, süt ve mayayı karıştırıp maya eriyene kadar tel çırpıcıyla karıştırın.
🌿 Ardından yağı, yumuşak bir hamur elde edene kadar un ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun. Hamur hafif ele yapışmalı. Hamuru 1 saat kadar dinlendirin.
🌿 Havasını aldıktan sonra elinizle veya merdane yardımıyla açın, üzerine seyrettiğiniz haşhaş ezmesinden sürün (marketlerde de satılıyor) ve hamuru 4 parçaya bölün.
🌿 Parçaları üst üste getirerek dikdörtgen olarak elinizle açın (Detaylı olarak videoda gösterdim, sola kaydırarak izleyebilirsiniz.) ve 2-3 parmak kalınlığında şeritler kesin.
🌿 Şeritleri her iki tarafından tersine döndürerek şekil verin isterseniz bu şekilde fırın tepsisine gösterdiğim gibi dizerek pişirebilirsiniz, ben daha puf puf olsunlar diyerek şeritleri dolayarak şekil verdim.
🌿 Bir yarım saat de tepsi mayası için bekleyin. Ardından bir yumurta sarısı ile 2 çay kaşığı pekmezi karıştırıp üzerlerine sürün ve önce 180 derecede, üzeri kızarınca da 150 derecede pişirin.pukumutfakta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments