Sponsorlu Bağlantılar
KATLI SARAY LOKUMU İKİ ÇEŞİT )
🌟Muhallebisi için :
2 yemek kaşığı teremyağ veya (100 gr ) Katı🌟 yağ
5 yemek kaşığı un
5 su bardağı süt
5.5 yemek kaşığı şeker
Vanilya 🌟
Üstü için : yarım su bardağı süt
1 poşet sade kremşanti
Şantinin üzerine koymak için damla çikolata 🌟Çikolatalı kısım için :
tek elimizin avucuyla 2 avuç damla çikolata
Tepsinin dibine serpmek için h.cevizi 🌟🌟Hazırlanışı
Dikdörtgen borcamın dibine bolca Hindistan cevizi serpelim, dibi gözükmesin. Yağı tencereye alıp eritelim ve üstüne unu koyalım . kısık ateşte kokusunu çıkarmak için kaşığın sırtıyla unu ezerek bir kaç dakika kavuralım. Ocaktan alalım ve üzerine soğuk sütü boşaltalım ve hızlıca karıştırarak un la sütü birbirine yedirelim. Sonra ocağa alıp şekerini ekleyelim ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşmaya yakın vanilyasını koyalım karıştıralım. Fokurdayan ve koyulaşan muhallebiyi Mikser ya da blendırdan geçirelim. Sade muhallebinin yarısını tepsinin yarısına yayalım. Kalan muhallebiye çikolata ekleyip, hızlıca karıştıralım ve çikolatayı eriyerek tepsinin kalan yarısına bunu boşaltalım. .soğumasını bekleyelim. Soğuyunca sütle şantiyi çırpıp üzerine yayalım. İyice soğuyup dinlenen tatlıyı dilimlere keselim. Dilimin birinin üstüne çikolata serpip sade başka bir dilimi onun üstüne takla attıralım. . . nefis pratik tatlımız hazırr 😉 👌afiyetler'e tesekkurler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments