Sponsorlu Bağlantılar
Kayısılı Kek tarifi
Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzerine
Malatya Kayısı
Nasıl yapılır
Şeker ve yumurta homojen bir şekilde karıştırılır. Ardından diğer sıvılar ilave edilerek her biri 3 dakika boyunca karıştırılır mikseriyle diğer bir karıştırma kabında un kabartma tozu ve vanilin karıştırılarak bu karışıma ilave edelim yavaş bir şekilde karıştıralım 24 santimetrelik kalıbını margarinli yağlayalım ve bu karışımı ilave edelim üzerine kayısıları yerleştirip önceden ısıttığımız, 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım. piştikten sonra oda ısısında bekletelim. beklettikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servise sunalım Afiyet olsun 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments