Sponsorlu Bağlantılar
Mahlepli Poğaça 1 su bardağı ilik süt 1 yemek kaşığı şeker 1 paket kuru maya Yarım su bardağı ilik su 1 tatli kaşığı tuz 1 tane yumurta 1 cay kaşığı mahlep 1 su bardağı sıvı yağ Aldiği kadar un Nasıl yapılır Ilk önce On mayalandirma yapalım. Süt , şeker ve kuru maya alınarak karıştırılır ve mayanmaya bırakılır. Yoğurma kabına başta 3 su bardağı un Ve sırasıyla diğer (aktive edilen naya) malzemeler ilâve edilerek karıştırılır. Terkar un ilave edilecek sadece biraz ele yapışan kıvam olana kadar un koymanız yeterli olacaktır. Yoğurduktan sonra 45 dk mayalandirilir. Mayası olan hamur terkar havası çıkmasına adına yoğrulur. Dilediğiniz çapta ve büyüklükte bezelere ayrılır ve tepsi dizilerek 30dk mayalandirilir. Mayalanan bezerelere yumurta sarısı sürülur ve mavi haşhaş gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fiirnda pişmeye bırakılır. Afiyet olsun 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments