Midye Baklava - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Şubat 2019 Pazartesi

Midye Baklava

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Midye Baklava
Hamuru için: ✔50 gr.yumuşak margarin
✔1 çay bardağı süt
✔ 1 çay bardağı sıvıyağ
✔ 1şişe maden suyu (orjinal tarifte 1.5 çay bardağı su vardı başka bir tariftede maden suyunun hamuru daha çıtır ve gevrek yaptığı okuduğum için maden suyu kullanmayı tercih ettim)
✔ 2 çorba kaşığı sirke
✔ 1 yumurta
✔ 6 bardak un
İçi için:
✔ 250 gr ceviz
Üzeri için:
✔250 gr tereyağ yada margarin
Şerbeti için:
✔ 3 su bardağı su
✔ 3 su bardağı toz şeker
✔ 2-3 damla limon suyu ✔ Hamuru açmak için nişasta
Hamur malzemeleri ile unu azar azar katarak yumuşak bir hamur yoğuralım.Un miktarı unumuzun kalitesine göre değişiklik gösterebilir.
Daha sonra hamuru on beş bezeye ayıralım. Her birini küçük küçük açarak aralarına stereç film koyup tepsiye dizelim.Vaktiniz varsa geceden yapıp buzdalobında dinlendirebilirsiniz.Yoksa en az 1-2saat bekletirseniz hamurunuz daha güzel açılır.Ben sabah hazırlayıp buzdobında bekletip akşam yaptım.
Dinlenen hamurları nişasta ile incecik açın.Açtığınız yufkayı oklavaya sarın iki tarafından ortaya doğru büzün sonra oklavadan çıkarın.
Büzdüğünüz hamuru dikkatlice açın kenarlarını ortaya doğru katlayın.Orta kısmına yaklaşık iki parmak aralıkla tepeleme bir tatlı kaşığı çekilmiş ceviz koyun.Yanlardaki hamuru iki taraftan üstüne katlayın Ceviz olmayan kısımlardan parmağımız sıkıştırın ve kesin.Dikkatlice ters çevirip iki ucunu açılmaması için tekrar bastırıp tepsiye dizin.Üzerine yağı ertip dökün 180°lik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Üzerleri kızarınca fırın ısısını 150° dereceye düşürüp biraz daha fırında bekleterek içininde iyice pişmesini sağlayın.
Ben sıcak tatlıya sıcak şerbet ekledim.bitter.cikolataam'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments