Sponsorlu Bağlantılar
PAMUK BAZLAMA 🔵🔻🔻
3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su (210 ml)
1,5 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ (120 ml)
200 gram süt kreması (schlagsahne)
1,5 yemek kaşığı tuz
11,5 su bardağı un kullandım ( Kontrollü ekleyin kendinize göre)
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
Su,şeker ve mayayı büyük yoğurma kabında karıştıralım. Üzerine ılık sütü,ılık kremayı (TIPKI SÜT GİBİ OLUYOR BAHSETTİĞİM KREMA) sıvıyağ ve tuzu katıp karıştıralım. Unu ekleyerek (ELE YAPIŞACAK KIVAMDA CIVIK BİR HAMUR YOĞURALIM) EN ÜSTÜNE 1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ SÜRÜP KAPAĞINI KAPATIP İYİCE SARIP ILIK YERDE 50 DK MAYALANDIRALIM.
Hamurdan 16 adet beze yapalım. Unlanmış tezgaha dizelim üzerlerine un serpip havlu ile örtelim 15 dk bekletelim. Sonra hamurların üzerlerine elle basarak genişletip inceltelim. Tekrar üzerlerini örtüp (25 dk mayalandıralım) iyice kabaran bezeleri kısık ateşte yanan tavada yada sac üzerinde yağsız arkalı önlü pişirelim.Ocaktan alınca arkalı önlü tereyağ sürelim. Geniş bir yerde Yan yana üst üste olmayacak şekilde biriktirelim. Afiyet olsun.'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments