Pastane Usulü Şekerpare - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Şubat 2019 Çarşamba

Pastane Usulü Şekerpare

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





PASTAHANE USULÜ ŞEKER PARE
150 grm oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
1çay bardak sıvıyağ (bardak ölçümüz 100ml)
1çay bardak pudra şekeri 
2adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için)
1su bardaktan 2 parmak aşağıya irmik
1p,vanilya 
1p,kabartma tozu
Aldığı kadar un..
Ele yapışmayan bir hamur yapılır.
Küçük yumurta büyüklüğünde parçalar alıp şekil verilir..
Yumurta sarısını üzerlerine sürüp çatalla çizik atılır..
175 d, kızarana dek pişirilir..
Şerbeti için
3 su bardak şeker (bardak ölçümüz 200ml)
4 su bardak su
1 çay kaşık limon suyu
Kaynamaya başladıktan sonra 15dk kadar kaynatıp limon suyunu ekleyip kapatılır..
Şerbet soğuğa yakın ılık olacak o yüzden önce şerbeti hazırlanır.
Fırından çıkan tatlıları 2 dk beklettikten sonra şerbeti üzerlerine dökülür.
5 dk kadar bir tepsi örtüp alınır..
2 saat sonra tamamen şerbetini çekmiş olacaktır..
ÜZerine bolca fıstık serpilir..
TATLIMIZ servise hazırdır..hacerinmutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments