Sponsorlu Bağlantılar
Porsiyonluk Rulo Pasta
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 Çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un
1 vanilya 1 kabartma tozu
Krema
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (toz olarak)
Arasına muz yada istediğiniz her hangi bir meyve.İsterseniz meyvesizde yapabilirsiniz.
Krema için şanti ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi karıştırarak pişirin.Koyulaşınca vanilyayı ekleyip ocaktan alın.(Koyu kıvamlı bir krema olacak)Ilınınca toz şantiyi ekleyip çırpın.Çırpmakta zorlanıyorsanız bir miktar süt ekleyerek çırpabilirsiniz.Sütü fazla koymayın krema cıvık olur az az kontrollü ekleyin.
Yumurtaları şeker ile iyice çırpın.Daha sonra sıcak suyu ekleyip bembeyaz olana dek çırpalım.Kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp eleyerek ilave edelim.Güzelce karıştırıp hamıru hazırlayalım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı döküp her yerine eşit miktarda olması için spatula ile düzeltin.Önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirin.İnce olduğu için çok çabuk pişiuor dikkat edin. Fırından çıkan kekimizi bir başka yağlı kağıdın üzerine ters çevirip rulo yapın. Üzerine bir bez örtüp sogumaya bırakın.
Soğumuş keki açarak 8 eşit parçaya bölün. Kremayı sürüp muz yada başka meyve yerleştirip tekrar rulo yapın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz afiyet olsun🌺🌺'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments