Sponsorlu Bağlantılar
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ 🍊🍊🍊🍊
4 tane portakal kabuğu
Yarım su bardağı su
1 su bardağına yakın portakal suyu
2 su bardağı toz şeker🍊🍊🍊
Arkadaşlar ilk olarak portakallarımızı soyup kabuklarını dilim dilim kesiyoruz.Sonra ince dilimlerimizi rulo gibi kıvırıp beyaz pamuklu ip geçirdiğimiz iğne ile ipe diziyoruz.(Burada kabuk kırılabilir,düzgün geçmeyebilir hiç sıkıntı değil o kabuklarıda direk suyun içine koyun)İpe dizdiğimiz portakal kabuklarımızı içme suyu ile dolu bir kaba alıp geceden öğlene kadar bekletiyoruz @tatlicianne .Bu bekletme işlemi esnasında 4,5 kez suyunu değiştiriyoruz.3,4 saatte bir yani 😉Ben akşam 8:00 de yaptım 24:00 te suyunu süzüp 2. Suyunu değiştirdim sabah 10:00 da ve 14;00 te olmak üzere 4 kere suyunu yeniledim🤪Süzün ve yeni su koyun sadece bu kadar😉Sonra portakal kabuklarını tencereye alın üzerini geçecek kadar su koyup kaynadığında süzün ve tekrar soğuk su koyup kaynadığında yine suyunu yeniliyoruz yani toplamda bu işlemi 5 kere yapmış oluyoruz.Su çok az olduğundan çok çabuk kaynıyor gözünüzde büyütmeyin🧐4. Kaynayan sudaki portakalları süzgeçe alıp şeker ve suyu (yarımbardak)tencerede karıştırıp kaynatıyoruz,portakal kabuklarınıda atıp 1 su bardağına yakın portakal suyu ekleyip artık en kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatıyoruz.20 dakika en az.35 dakika kıvam alması için iyi bir süre.Bir kaşıkla suyundan alıp çaytabağına döküp buzluğa koyup 5 dakika sonra kıvamına bakabilirsiniz😉Sonra kendi tenceresinde soğumaya bıraktığımız reçelimizi ipinden sıyırıp dikkatlice çıkarabilirsiniz.İyice soğuduğunda yenmeye hazır reçelinizi ister kahvaltıda isterseniz tatlı atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments