Sponsorlu Bağlantılar
SÜPRİZLİ İRMİK TATLISI
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardak şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 vanilya
1 adet kakaolu baton kek...
Tenceremize süt,irmik ve şekeri alalım.Bir çırpıcıyla karıştırıp ocağa alalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.Sürekli karıştırarak pişirdiğimiz muhallebimize tereyağı ve vanilya ekleyip ocağın altını kapatalım.Baton kek kalıbını su ile çalkalayalım yada bir iki damla sıvıyağ damlatıp fırça ile kalıbın heryerine sürelim.Pişirdiğimiz muhallebinin yarısını kalıba döküp üzerine keki yerleştirelim.Muhallebinin diğer yarısınıda kekin üzerine döküp kaşıkla düzleştirelim ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyup bir gece bekletelim.Ertesi gün ters çevirip kalıptan çıkardığımız tatlımızı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz 'ye tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments