Sponsorlu Bağlantılar
RULO PASTA
Malzemeler
(Su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100 ml’dir)
♥️ Oda sıcaklığında 4 adet yumurta ♥️ 1 su bardağı toz şeker
♥️ Yarım çay bardağı sıvı yağ
♥️ Yarım paket kabartma tozu ♥️ Bir fiske tuz
♥️ 2 paket vanilya
♥️ 1 su bardağı un
Hazırlanışı ♥️ Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarına toz şeker ile vanilyayı ekleyip krema kıvamına gelene dek çırpın. Sıvı yağı ekleyip çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın.
♥️ Yumurta aklarına tuzu ekleyip karşılaşana kadar çırpın. Kabartma tozu ve unu eleyerek yumurta sarılarının olduğu kaba ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını söndürmeden azar azar diğer kaba ekleyerek bir yandan tahta bir kaşıkla veya spatula ile karıştırın.
♥️ Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine harcı eşit şekilde yayın ve önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 9-10 dk kadar pişirin. Çok pişirirseniz tüm rulo pastalar kırılır, aklınızda bulunsun ✖️
♥️ Kekin ilk sıcaklığı geçince temiz bir yağlı kağıt üzerine ters çevirip üzerinden pişirirken kullandığınız yağlı kağıdı yavaşça sıyırarak alın ve üzerine yerleştirdiğiniz yağlı kağıtla birlikte rulo yapın.
♥️ Keki bu şekilde soğutun, iyice soğuduktan sonra ara kremasını sürerek yeniden rulo yapın. İsterseniz muz vb. meyveler kullanabilirsiniz.'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments