Tel Tel Açılan Açma - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Şubat 2019 Salı

Tel Tel Açılan Açma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar




TEL TEL AÇILAN AÇMA 🍩
2, 5 su bardağı süt, 
1 su bardağı su, 
1 su bardağı sıvı yağ, 
2 adet yumurta (ikisinin sarısı yüzüne akı içine)
50 gr tereyağı, 
1 paket instant (kuru maya)
6 yemek kaşığı şeker, 
1 yemek kaşığı tuz, 
Aldiği kadar un.
Hazırlanışı;
Sütü ısınması için ocağa alalım ve altını açalım.Diğer malzemeler olan sıvı yağ, maya, şeker, tuz hepsini geniş bir kabın içerisine koyalım.Ilıktan biraz sıcak olacak sütü de içerisine koyup elimizi bırakacak şekilde yoğuralım.Sonra ağzını strec filimle veya başka bir geniş kap ile kapatalım ve sofra bezi ile sarıp kapalı fırına koyalım.1 saat dinlendirmeye bırakalım.Dinlendikten sonra hamurdan iki tane cevizden biraz büyükçe parçalar koparalım ve iksini de tabak büyüklüğünde açalım.Önceden ısıtılmış tereyağını firca ile üzerlerine sürelim ve şerit haline getirip yuvarlayalım daha sonra iki uzun parçayı birbirine dolayıp, tepsiye dizelim. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim.En son üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 180 derecelik fırına verelim üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkardıktan​ sonra dinlendirip servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun. yumuşacık puf puf tel tel açılan bir açmam olsun diyorsanız doğru yerdesiniz. Kolay gelsin. :)) ilknurunpastablogu'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments