Tepsi Poğaça - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Şubat 2019 Pazartesi

Tepsi Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar






Sponsorlu Bağlantılar
Tepsi Poğaça
Malzemeler 
1 su bardağı su 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz dolusu 
2 tane yumurta (1 sarısı üzerine )
Yarım su bardağı şeker 
1 paket kuru maya
Aldiği kadar un (ele yapışan kıvam olması gerekiyor )
Iç harcıiçin 
4 tane patates 
1 tane soğan 
Yarım demet maydanoz 
Patatesler haşlanır. Tava ya yağ alınır ve soğanlar ilave edilerek karıştılir. Ardından püreye ilave edilir. Maydanozları ve baharatları ilave edilerek karıştılir. 
Nasıl yapılır 
Karıştırma kabına ilk önce süt,şeker ve kuru maya ilave edilerek güzel bir şekilde karıştırılır. Ardından kabardıktan sonra diğer sıvılar ilave edilir en son un dökülür homojen bir şekilde yoğurulur ele birazcık yapışan hamur olması lazım yoğurma işlemi bittikten sonra 30 dakika mayalanmaya bırakalım.Mayalanma süresi bittikten sonra 2 bezeye ayırıp elimizle açalım ilk beze açtıktan sonra harcımızı her yerine gezdirelim ve diğer hamuru üzerine yerleştirelim,yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım. Not olarak ben Borcam kullandım Borcam çok zor pişirdiği için en alt fırın bölmesine koydum.Şimdiden afiyet olsun farkli_yemek_tarifleri'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments