Teremyağlı Çısçıtır Patatesli Börek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Şubat 2019 Salı

Teremyağlı Çısçıtır Patatesli Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





TEREMYAĞLI ÇISÇITIR PATATESLİ BÖREK 
3 yufka 
Sosu için : 
100 gr (2 yemek kaşığı ) teremyağ 
Yarım çay bardağından bir tık fazla sıvıyağ 
1 yumurtanın beyazı ( sarısı üstüne ) 
İç harcı için : 3 -4 haşlanmış patates ve yarım su bardağı kadar kaşar rendesi, az karabiber, tuz. .
Hazırlanışı 
Patatesleri haşlayıp ezelim üstüne kaşar rendesini ekleyelim. Tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştıralım iç harcımız hazır 😉 
Sosu için : yağı eritelim. İlk sıcaklığı çıkınca bir kaba alıp üstüne sıvıyağı koyalım ve yumurta beyazını ekleyip iyice çırpalım. Sos da hazır 😉 bu sostan yumurta sarısına 1 yemek kaşığı ayıralım ☝
Şimdi yufkanın birini masaya serelim .üstüne Sostan gezdirip kaşığın sırtıyla sosu her yere yayalım.yufkanin bir tarafını hafif içe doğru katlayıp buraya da sostan gezdirelim. Buraya patatesli harcı uzunlamasına yayalım. Kenarları hafif içe katlayıp rulo yapalım ve tepsiye dizelim..Sonra da dilimlere keselim . tepsiye dizelim. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde yapalım. Kenara ayırdığımız yumurta sarılı yağlı sosu böreklerin üstüne sürelim. Susam vs . serpip 200 derecede 30 dk.kadar ustu kizarana kadar pişirelim. Çıtır çıtır puf puf patatesli böreğimiz hazır 😉.hamideaygan75'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments