3-2-1 Tepsi Böreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

3-2-1 Tepsi Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





3-2-1 TEPSİ BÖREĞİ
👉Malzemeler ;
6 adet yufka
👉Sıvı Harç için :
3 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
👉İçi için:Beyaz peynir-Maydanoz
👉Üzerine:
Susam, çörekotu
👉Yapılışı:
Harcı için gerekli malzemeler bir kaseye alınarak tel çırpıcı ile iyice birbirine karışması sağlanır. Tepsinin en altı bolca yağlanır. Üzerine tepsinin dışına taşacak şekilde bir yufka serilir. Bir kat kepçe ile sıvı harçtan gezdirilir. Tepsinin dışına taşmayacak şekilde parçalara ayrılarak bir kat yufka serilir, bu şekilde bir kat yufka bir kat sıvı karışım eklenir. İkinci ve dördüncü yufkadan sonra peynirli harç döşenir. Altıncı yufka serilmeden önce tepsinin dışına taşırdığımız ilk yufka kenarlar orta kısma doğru kapatılır. Yine sıvı harçtan gezdirerek son yufka düzgün bir şekilde üst kısma serilir ve taşan kısımları hazırladığımız böreğin kenarları kaldırılarak alt kısma katlanır. Börek dilimlendikten sonra kalan sıvı harç heryere eşit gelecek şekilde en üste gezdirilir. Susam ve çörekotu serpilerek 200 derecelik fırında pişirilir. Biraz dinlendirip, ilk sıcağı gidince servis yapılır.
Afiyet olsun ☺️☺️hamiyetin_tarifkutusu'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments