Ağzı Açık Pide - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

Ağzı Açık Pide

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Ağzı Açık Pide🌼🌼
Hamur için ;
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
Tuz 
1 yemek kaşığı şeker
1 paket maya
Aldığı kadar un
🌼iç Harcı
250 grm kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı salça




2 adet domates 
2 adet sivri biber
1 tutam maydanoz
Tuz , pulbiber, karabiber, kimyon
🌼🌼üzeri için 
1 adet yumurta 
2 yemek kaşığı süt
🌼🌼Yapılışı;
Öncelikle soğanı ,domatesi, biberi robotton geçiriyoruz. ( Domatesi ve soğanı rendeleyedebilirsiniz.) Salçasını tuzunu, baharatları, incekıyılmış maydanozu ve kıymayı da ekleyip, pide harcımızı iyice karıştırıyoruz. 
Hamuru için gerekli olan malzemelerimizle ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat dinlenen hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp kahve tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Etrafını küçük bir tencere kapağı ile kesip iç malzemisini kaşıkla koyup yayıyoruz. Kenarlarını içe doğru kapatıp parmağımızla sıkıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine sütlü yumurta karışımından sürüp 280 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çkmaz ayran eşliğinde soğutmadan tüketiyoruz. 😃
🌼🌼Afiyet Olsun 🌼🌼serapsultanmutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments