Sponsorlu Bağlantılar
Armut Kurabiye 🍐
hamur için
2 yumurta
30 yaprak ıspanak
2 bardak Mısır nişastası
1 su bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
250 gr tereyağı
aldığı kadar un
İç harcı için
4 5 tane havuç (veya elma)
yarım su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın.
Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı
öncelikle iç harcını hazırlıyoruz havuçları rendeleyin üzerine 1 çay bardağı şekeri döküp havuçlar suyunu salıp çekene kadar kavurun ve üzerine tarçın ve cevizi ilave edip kenarda soğutun hamuru için 2 yumurtayı ve ıspanağı blendırdan geçirip pire haline getirin ve yoğurma kabına alın üzerine tereyeğını alın ve diyer bütün mazemeleri kaba alıp yumuşak bir hamur elde edin hamurdan cevizden daha büyük bezeler alıp elinizle biraz açın ve ortasına iç harcı doldurarak armut şekli verin armut sapı olarak en tepesine karanfil batırın tepsiye yerleştirin ve önceden ısınmış 170 derecelik fırnda 15 20 dk pişirin (çok fazla pişirmemeye dikkat edin)o AFİYET OLSUN: ) 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments