Armut Kurabiye 🍐 - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Mart 2019 Çarşamba

Armut Kurabiye 🍐

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Armut Kurabiye 🍐 
hamur için
2 yumurta 
30 yaprak ıspanak
2 bardak Mısır nişastası
1 su bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu 
250 gr tereyağı 
aldığı kadar un
İç harcı için
4 5 tane havuç (veya elma)
yarım su bardağı ceviz 
1 çay kaşığı tarçın.
Üzeri için pudra şekeri 
Yapılışı 
öncelikle iç harcını hazırlıyoruz havuçları rendeleyin üzerine 1 çay bardağı şekeri döküp havuçlar suyunu salıp çekene kadar kavurun ve üzerine tarçın ve cevizi ilave edip kenarda soğutun hamuru için 2 yumurtayı ve ıspanağı blendırdan geçirip pire haline getirin ve yoğurma kabına alın üzerine tereyeğını alın ve diyer bütün mazemeleri kaba alıp yumuşak bir hamur elde edin hamurdan cevizden daha büyük bezeler alıp elinizle biraz açın ve ortasına iç harcı doldurarak armut şekli verin armut sapı olarak en tepesine karanfil batırın tepsiye yerleştirin ve önceden ısınmış 170 derecelik fırnda 15 20 dk pişirin (çok fazla pişirmemeye dikkat edin)o AFİYET OLSUN: )azimearas'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments