Sponsorlu Bağlantılar
DIZMANA (GÖÇMEN BÖREĞİ)
Malzemeler
~~ Su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100 ml’dir.
(Hamuru için)
🌿 1 su bardağı ılık su 🌿 1 su bardağı ılık süt 🌿 1 çay bardağı sıvı yağ 🌿 1 çay kaşığı şeker 🌿 1 paket (10 gram) instant maya 🌿 1 adet yumurta 🌿 1 tatlı kaşığı tuz 🌿 5,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin, hafif ele yapışan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.)
(İçi harcı için)
🌿 400 gram lor peyniri
🌿 4 yemek kaşığı sıvı yağ (Sosu için)
🌿 2 su bardağı yoğurt 🌿 1 adet yumurta 🌿 1 çay kaşığı tuz
🌿 Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
🌿 Su, süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp tel çırpıcı yardımıyla maya tamamen eriyene dek karıştırın. Sıvı yağ ile yumurtayı ekleyip karıştırın. Unu kontrollü olarak hafif ele yapılan bir hamur elde edene kadar ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru 1 saat mayalandırın.
🌿 Çatalla ezdiğiniz peynire yağı ekleyip karıştırın. Hamurdan bezeler alıp içlerine peynirli harçtan koyup yuvarlayın ve hafif aralık kalacak şekilde fırın kabınıza dizip bir 15-20 dk kadar üzeri kapalı olarak tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
🌿 Sos için tüm malzemeleri karıştırıp bezelerin her tarafına bolca dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında ekmek gibi kızarana kadar pişirin.
🌿 Fırından çıkardıktan sonra bir 15-20 dk boyunca üzerine temiz bir örtü ile bekletip dinlendirdikten sonra servis ederseniz daha da güzel oluyor. 'ya tesekkurler.
Malzemeler
~~ Su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100 ml’dir.
(Hamuru için)
🌿 1 su bardağı ılık su 🌿 1 su bardağı ılık süt 🌿 1 çay bardağı sıvı yağ 🌿 1 çay kaşığı şeker 🌿 1 paket (10 gram) instant maya 🌿 1 adet yumurta 🌿 1 tatlı kaşığı tuz 🌿 5,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin, hafif ele yapışan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.)
(İçi harcı için)
🌿 400 gram lor peyniri
🌿 4 yemek kaşığı sıvı yağ (Sosu için)
🌿 2 su bardağı yoğurt 🌿 1 adet yumurta 🌿 1 çay kaşığı tuz
🌿 Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
🌿 Su, süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp tel çırpıcı yardımıyla maya tamamen eriyene dek karıştırın. Sıvı yağ ile yumurtayı ekleyip karıştırın. Unu kontrollü olarak hafif ele yapılan bir hamur elde edene kadar ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru 1 saat mayalandırın.
🌿 Çatalla ezdiğiniz peynire yağı ekleyip karıştırın. Hamurdan bezeler alıp içlerine peynirli harçtan koyup yuvarlayın ve hafif aralık kalacak şekilde fırın kabınıza dizip bir 15-20 dk kadar üzeri kapalı olarak tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
🌿 Sos için tüm malzemeleri karıştırıp bezelerin her tarafına bolca dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında ekmek gibi kızarana kadar pişirin.
🌿 Fırından çıkardıktan sonra bir 15-20 dk boyunca üzerine temiz bir örtü ile bekletip dinlendirdikten sonra servis ederseniz daha da güzel oluyor. 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments